Què és Gavà Obert?

Gavà Obert és la plataforma de dades obertes mitjançant la qual l'Ajuntament de Gavà ofereix informació pública en un format reutilitzable. En aquest sentit, es facilita una manera més fàcil, còmoda i millor d'accedir i utilitzar aquesta informació.
A través del portal es pot revisar, comparar, visualitzar, analitzar les dades i compartir interpretacions en temps real i sense cap tràmit o intermediació.
Facilitant la consulta i el tractament de les dades públiques es fomenta la transparència i el control democràtic, es genera innovació, es millora l'eficàcia i l'eficiència perquè es puguin crear serveis en col·laboració amb l'Administració i es facilita la interoperabilitat entre Administracions Públiques.
Què pots fer amb aquestes dades?
Mitjançant el portal pots accedir directament als conjunts de dades que l'Ajuntament ha publicat o a les categories que agrupen les diferents bases de dades. Pots realitzar diferents visualitzacions de les dades a través de mapes i gràfics. A l'apartat de visió ciutadana trobaràs les diferents interpretacions de les dades publicades fetes per les persones usuàries del portal i podràs penjar les que realitzis.
Volem estimular la reutilització de la informació del sector públic i us convidem a que poseu en el nostre coneixement tots els projectes que desenvolupeu derivats de l'ús del conjunt de dades. El tipus d'aplicacions que es poden construir amb les dades alliberades són molt diverses: des d'aplicacions que avisen de les incidències en el transport públic a un cercador d'equipaments de la ciutat, entre d'altres.
Participació en Gavà Obert
La participació ciutadana és clau per conèixer quines són les dades que més potencial de reutilització tenen i quines són les que més afavoreixen la transparència.
Per això, hem obert canals on podeu expressar les vostres prioritats. Pots accedir a l'apartat "Ajuda'ns a millorar" i/o "Contacta" i així podrem recollir les vostres aportacions o suggeriments.